« terug naar nieuwsoverzicht
05-04-2014-Thea-Rijsewijk-Marg-Minco-programma-muurtje-HOGE-RESOLUTIE-537x600 
vrijdag 22 april 2016

Gezongen oorlogsverhalen door Julia Bronkhorst op zaterdag 30 april 2016

Gezongen oorlogsverhalen

Julia Bronkhorst zingt in het Jiddisch en het Nederlands, prachtige liederen van o.a Ilse Weber en Caroline Ansink. Verder neemt ze ons, samen met verteller en librettist Olaf Mulder, met filmbeelden en zang mee in het verhaal van een joodse jongen in Amsterdam Zuid in en na de Tweede Wereld Oorlog. De voorstelling, te zien op zaterdag 30 april in het Etty Hillesum Centrum, is de opmaat voor het programma van de Open Joodse Huizen op 1 mei.

Het verhaal van de Amsterdams jongen is een verkleinde weergave van de opera ‘Polen in Plan Zuid’ die in 2015 door het land toerde. Deze is gebaseerd op het verhaal van Daniel Vermeulen, de overleden echtgenoot van Julia Bronkhorst. Het is een verhaal van ontworteling en cultuurschok, maar ook van humor en veerkracht en heeft nog niets aan actualiteit ingeboet. De opera is vorig jaar met succes op verschillende plaatsen uitgevoerd

Julia Bronkhorst is een sopraan met een veelzijdig repertoire. Zij heeft verschillende cd’s uitgebracht en geeft les aan het Artez conservatorium. Olaf Mulder houdt zich vanaf 1995 bezig met muziektheater als dramaturg en librettist. Zijn opleiding als psychoanalyticus vormt daarbij zijn inspiratie. Hij volgde een theateropleiding bij de Amerikaanse theaterfilosoof Niels Miller.

De voorstelling begint zaterdag 30 april om 15.30 uur in het Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3. Toegang is 12,50 euro.
Reserveren: administratie@ettyhillesumcentrum.nl of 0570-641003. Kijk voor het programma van de Open Joodse Huizen op www.ettyhillesumcentrum.nl

Deel dit via

archief

Programma 2019

Voorafgaand aan de gezamenlijke herdenking op Het Grote Kerkhof zijn er herdenkingsmomenten bij onderstaande monumenten:

Herdenking bij het Twentol monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Verzets(laan)monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Etty Hillesum monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Indië monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Verzetsmonument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »