« terug naar nieuwsoverzicht
 
dinsdag 22 april 2014

Gratis 4-mei concerten in muziekkoepel Worpplantsoen

Om 12.30 uur treedt in de muziekkoepel Nering Bögel het Turkse duo Emrah en Koray op in het kader van een uitwisselingsproject van ROC Aventus met studenten uit Kayseri (Turkije). Van 14 tot 16 uur is de beurt aan de Brassband Crescendo uit Wilp met een speciaal herdenkingsconcert.

 

emrah en koray

Emrah en Koray

Emrah en Koray zijn bekend van de groep Roye Ma. Emrah Oğuztürk bespeelt verschillende traditionele blaasinstrumenten zoals de kaval, duduk en de mey. Koray Berat Sarı bespeelt de snaarinstrumenten gitaar en de ‘tradionele Bağlamafamilie’. Hun optreden is een voorproefje op het Morgenland Festival dat op 28 september in het Worpplantsoen plaatsvindt.
Tegelijk met het Turkse optreden is er voor de uitwisselingsstudenten een ‘Picknick in het Park’. onderdeel van een 10-daags activiteitenprogramma. Meer informatie hierover staat op de website www.nltr-iyi.eu.


Crescendo speelt filmmuziek
 

Tussen 14 en 16 uur klinken aansluitend warme koperklanken door het Worpplantsoen. De Brassband Crescendo heeft speciaal voor deze herdenkingsdag een sfeervol programma samengesteld met bekende filmmuziek uit oorlogsfilms zoals de Band of Brothers, Shindler’s List, Bridge too far March, Born Free maar ook het hoopgevende What a Wonderfull World en het swingende Ain’t that kick in the Head crescendo(hit van Dean Martin). Het orkest staat onder leiding van Gilian Schmidt. Het concert is gratis toegankelijk, stoelen staan klaar en bij de nostalgische kiosk zijn versnaperingen verkrijgbaar. 

Kijk op www.muziekkoepelneringbogel.nl voor het gehele programma.

Deel dit via

archief

Aangepast Programma 2020

In verband met corona virus heeft het 4 mei comité Deventer een aangepast programma samengesteld.(Dit geldt eveneens voor de herdenkingsmomenten bij onderstaande monumenten:)

Herdenking bij het Twentol monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Verzets(laan)monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Etty Hillesum monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Indië monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Verzetsmonument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »