« terug naar nieuwsoverzicht
 
vrijdag 14 maart 2014

Opnieuw voorval discriminatie bij sollicitatie

Een Rotterdamse student die stage wilde lopen bij ING is door een medewerker van de bank omschreven als ‘die boef uit Curaçao’. Dat deed de medewerker in een intern bedoelde mail.

Het bericht werd per ongeluk ook naar de 23-jarige student bedrijfseconomie gestuurd, meldt het AD woensdag. De student heeft inmiddels aangifte gedaan. De student zou eind januari een sollicitatiegesprek hebben bij de ING-afdeling lease.

Na wat heen en weer mailen kreeg hij per ongeluk een e-mail. “Die boef uit Curaçao wil misschien vanmiddag komen om 15.00 uur. Ben je dan in the house?”, zou daar in hebben gestaan. “Ik heb die mail meerdere keren gelezen en kon werkelijk mijn ogen niet geloven”, zegt de student in de krant.

“Discriminatie is echt onacceptabel. Ik ken deze man niet, hij heeft mij nog nooit gezien en toch noemt hij mij ‘die boef uit Curaçao’. Waar slaat dat op?”

Sorry, grapje!
De student ging naar de balie van het Rotterdamse hoofdkantoor om de kwestie te bespreken, maar vertrok na een tijd wachten om aangifte te doen. Onderweg zou de medewerker hem nog hebben gebeld met de mededeling dat het ‘een grapje’ was.

Medewerker berispt
De zaak is ook gemeld bij antidiscriminatiebureau Radar. De Hogeschool Rotterdam, waar de man studeert, spreekt in de krant van een ‘hele botte vorm van racisme’. “Een stageplek moet een veilige plek voor onze studenten zijn”, zegt voorzitter Ron Bormans.

ING heeft inmiddels excuses aangeboden en ‘passende maatregelen’ tegen de medewerker genomen. De student: “Het is belangrijk mensen bewust te maken dat dit soort dingen blijkbaar gebeurt. Maar allochtonen hebben hetzelfde recht als anderen op een stageplek.”

Daarmee is de zaak voor de hogeschool afgedaan. De student kreeg een nieuwe stageplek aangeboden, maar die heeft hij geweigerd.

Racistische afwijzing
De zaak roept herinneringen op aan sollicitant Jeffrey Koorndijk, die vorig jaar ook per ongeluk een intern bedoelde mail kreeg toen hij naar een stageplaats bij een bedrijf in Arnhem solliciteerde.

“Heb nog even gekeken, is niks”, stond te lezen in de mail die de medewerker richtte aan zijn baas. “Ten eerste een donker gekleurde (neger).” Het tweede argument was gebrek aan ervaring. De zaak zorgde voor veel verontwaardiging. Justitie kondigde eind vorige maand aan dat deze medewerker wordt vervolgd voor discriminatie.

Bron: Nieuws.nl

Deel dit via

archief

Aangepast Programma 2020

In verband met corona virus heeft het 4 mei comité Deventer een aangepast programma samengesteld.(Dit geldt eveneens voor de herdenkingsmomenten bij onderstaande monumenten:)

Herdenking bij het Twentol monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Verzets(laan)monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Etty Hillesum monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Indië monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Verzetsmonument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »