« terug naar nieuwsoverzicht
 
dinsdag 31 maart 2015

Voorjaarsexpositie te Bathmen 70 jaar bevrijding

Deze korte voorjaarsexpositie staat in het teken van de herdenking van 70 jaar Bevrijding. De expositie geeft de bezoekers een overzicht van de gebeurtenissen in de periode 1940-1945. Hierbij wordt o.a. aandacht besteed aan: crisisjaren, mobilisatie en Duitse inval, verduistering, hongerwinter, illegale pers, Jodenvervolging en de bevrijding. Deze jaren van bezetting en oorlog, waren een periode van veel spanning, onzekerheid en ellende. Deze expositie is ook in het bijzonder bedoeld voor hen die deze jaren niet zelf hebben meegemaakt.

Bij de inrichting van deze expositie heeft de werkgroep Open Kerk zich verzekerd van de medewerking van de heer Frits Loggen te Diepenveen, met zijn uitgebreide collectie oorlogsmateriaal en van de Oudheidkundige Kring Bathmen, met een prachtige fotocollectie.

Openstelling expositie

De expositie – 70 jaar Bevrijding – is geopend van 9 april t/m 10 mei elke zaterdag van 10.30 – 15.00 uur. Extra openstellingen zijn er op Koningsdag (27 april) en op Bevrijdingsdag (5 mei) van 10.00 -17.00 uur en op afspraak door de week ‘s middags voor scholen of groepen. Scholen of groepen kunnen in overleg een afspraak maken en uitleg krijgen.

Locatie: Dorpskerk te Bathmen

Duur van de expositie van 9 april t/m 10 mei 2015.

Vrij entree.

Officiële Opening

De officiële opening van deze voorjaarsexpositie hebben wij gepland op donderdagavond 9 april 2015, de dag dat Bathmen 70 jaar is bevrijd. De expositie zal worden geopend door de heer F. Loggen, amateurhistoricus te Diepenveen.

Voor meer informatie : de Kosterij 0570-541502, J.H. Muilerman 0570- 541373 of F. Loggen 0570- 592283

Foto: Frits Loggen vertelt schoolkinderen over de WO II.

Deel dit via

archief

Aangepast Programma 2020

In verband met corona virus heeft het 4 mei comité Deventer een aangepast programma samengesteld.(Dit geldt eveneens voor de herdenkingsmomenten bij onderstaande monumenten:)

Herdenking bij het Twentol monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Verzets(laan)monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Etty Hillesum monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Indië monument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »

Herdenking bij het Verzetsmonument.
Het programma ziet er als volgt uit:

Lees verder »